Goede voornemens? Deel ze niet met anderen

Bijna iedere Nederlander bedenkt momenteel allerlei goede voornemens. Deze kunnen op het privé-vlak liggen, afvallen of meer tijd aan de kinderen besteden, of meer werk gerelateerd zijn; ‘Ik wil in 2014 assertiever worden en door deel te nemen aan projecten en door in werkoverleggen meer het woord te gaan voeren, bestaat de grijze muis van 2013 niet meer’. Hoe de kans op doelrealisatie te vergroten?

shutterstock_127585232Houd je mond
In de inleiding staan allemaal loffelijke strevens die individuen in hun enthousiasme met anderen delen. Niet doen, houdt de goede voornemens voor jezelf! Het merkwaardige is namelijk dat, als wij tussentijds complimenten krijgen omdat wij vijf kilo zijn afgevallen, ons brein deze oppeppers als eindbeloningen ziet. Vervolgens mag van onze hersenen de snoeppot weer open, dit terwijl het doel tien kilo afvallen was.

Vaak is het bij goede voornemens zo dat je er veel voor moet doen en veel voor moet laten. Daar is niets mis mee. Het zet het individu op scherp, het is het motief om je daadwerkelijk in te spannen voor wat je wilt realiseren. Als het doel is gerealiseerd, ballen mensen dan ook hun vuist en zeggen; Yes, I did it! Echter, zo’n Yes-gevoel ontstaat echter ook al (!) als anderen, halverwege de rit, jou positieve reacties geven. Weg onvrede met hoe het was, weg driver om daadwerkelijk blijvend met de goede voornemens aan de slag te gaan.

shutterstock_163755398Wat te doen?
Dus als je ambities op het werkgebied nog algemeen van aard zijn, kun je deze beter voor je houden. Wel helpt het als je deze doelen aanscherpt en zelf scherpte aanbrengt in (allerlei) acties. Het GROW model van John Whitmore bewijst hier in haar waarde en de letters staan voor Goal, Reality, Options en What.

Dus, zet jezelf op scherp door de antwoorden op de onderstaande vragen in je plannetje op te nemen:

  • wat wil ik concreet bereiken? Wat merk ik zelf, wat merken anderen als ik dit doel heb bereikt?’
  • hoe kan ik mijn invloed aanwenden om dat doel te bereiken?
  • wanneer ga ik wat ? Wanneer precies begint en eindigt elke actie?
  • welke hindernissen zou ik onderweg kunnen tegenkomen en hoe neem ik die weg?
  • welke ondersteuning heb ik nodig? Van wie moet die ondersteuning komen?
  • als mijn motivatie om aan de slag te gaan geen rapportcijfer tien is, wat moet er (door wie) gebeuren om mijn motivatie op te laten schuiven richting deze tien

vandenbergKortom, concretiseer je ambities, anticipeer op mogelijke hindernissen en bedenk scenario’s voor de potentiële knelpunten en doe dat vooralsnog stilletjes.

Geschreven door Jacco van den Berg
twitter-bird-light-bgs @vdbergtraining

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s