[140interview] en video Johan Kerver

Johan Kerver is senior manager Opleidingen & arbeidsmarkt bij ondernemersvereniging EVO. Hij gaf eerder zijn antwoorden in [140tekens] voor het de Social Media Enquête Talent Management in 2012. Het onderzoek SMETM is opgezet om meer te leren van en voor talenten.

Het initiatief SMETM probeert personen bij elkaar te krijgen en individuele krachten te bundelen. Wat is jouw talent?
“Mijn talent is creativiteit, strategisch inzicht en bruggenbouwend vermogen.”
[78 tekens]

Je bent voor EVO bezig met de arbeidsmarktissues. Hoort daar volgens jou ook Talentmanagement bij?
“Zeker talentmanagement kan zelfs noodzakelijk zijn in de logistieke HR omgeving, waar zij-instroom met verborgen talent vaak boventoon voert.”
[140  tekens]

Waarom is het belangrijk voor EVO om hier mee bezig te zijn? Moeten jullie niet gewoon zorgen dat de benzineprijs voor jullie achterban verlaagd wordt? Of voor een beter wegennet?
“Logistiek heeft een enorme HC uitdaging, taak voor EVO om haar achterban minimaal op hoofdlijnen te kunnen informeren en adviseren over het hele spectrum van (strategische) HR instrumenten.”
[140+  tekens]

shutterstock_114628798

Heeft EVO al initiatieven ontplooid voor het ontwikkelen van talent in de logistieke achterban? “EVO verzorgt zelf opleidingen, Topcoaches voor Toptalent voor Hbo talenten, ondersteunt JLN en neemt deel aan Hbo en Mbo Kennisakkoord.”  (1)

“Daarnaast verzorgen wij Masterclasses, seminars, praktijknetwerken, en verzorgen wij psychologische testen en assessments.” (2)

Wat hebben deze initiatieven opgeleverd voor de medewerkers? Of wat zou het kunnen betekenen?
Vele logistici hebben met behulp van onze logistieke kennis en netwerk, hun logistieke talent al met succes verder ontwikkeld.”
[128  tekens]

77,0% van de werkende respondenten verwacht in een gesprek met de leidinggevende als onderwerp de ‘verwachtingen in het werk in de komende periode’ . Dit percentages is meer dan op de keuze ‘waardering van geleverde werk ten opzichte van verwachtingen vooraf’.  Wat zegt deze uitslag jou?
“Dit zou betekenen dat moment van waardering en reflectie doorgaans ontbreekt, volgens mij beide basisvereisten voor gezondere arbeidsrelatie.”
[140 tekens]

28,7% van de werkende respondenten vindt employability en inzetbaarheid zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Opvallend?
“Zeker opvallend, duurzame inzetbaarheid is een zaak van werkgever en werknemer samen, “waar een wil is, is lang niet altijd zomaar een weg!”
[140  tekens]

Johan, ik weet dat jij een bijzonder verhaal hebt te vertellen als het gaat om je eigen talenten. Kun je aangeven wat talentmanagement voor jou betekent?
“Mijn hart en talent liggen o.a. in de muziek, heb conservatorium piano gedaan, maar ben geen praktiserend musicus.” (1)

“Ik mis drijfveren om van muziek mijn beroep te maken (lees beroepsmatig mijn muzikaal talent verder te ontwikkelen).” (2)

“Essentieel voor talentmanagement is wat mij betreft dat je niet elk talent noodzakelijk moet ontwikkelen. Je moet het eerst zelf echt willen!” (3)

“Verder is talent een beladen term; focus liever op de optimale combi tussen aanleg, smaak en persoonlijke voorkeur!” (4)

Luister en kijk hier naar Johan Kerver waarin hij dieper ingaat op talentmanagement.

Waarom is het belangrijk voor de logistieke wereld om talenten binnen te halen?
“De logistieke wereld moet een innovatieve strijd aangaan binnen een competitieve en veranderende wereld. Hierbij zijn talenten onontbeerlijk.”
[ 140 tekens]

 

One response to “[140interview] en video Johan Kerver

Leave a comment